top of page

over BLOOM

Hallo, ik ben Shannen!
Als erkend Klinisch Orthopedagoog & Integratief psychotherapeut i.o startte ik in 2018 mijn eigen praktijk, BLOOM. Vanuit mijn eigen ervaringen en mijn grote interesse in gevoelens, gedachten en gedrag kies ik ervoor om mensen te begeleiden en coachen in hun persoonlijke groei en mentale gezondheid.

En die stap zetten naar psychologische begeleiding/therapie, die drempel wil ik verlagen. Het bespreekbaar en toegankelijk maken, taboe doorbreken en mentale gezondheid bespreekbaar maken... daarvoor doe ik wat ik doe. Het leven is een proces waarbij we voortdurend in interactie zijn, in groei, in verbinding... en waar onze behoeftes, onze verlangens en verhalen, ... soms onder druk staan. En je staat hier niet alleen in, je hoeft hier niet op je eentje doorheen.


Mijn aanbod is er voor jongeren, jongvolwassenen en volwassenen vanaf 13 jaar.

 

 

Soul Studio Shannen-221.jpg

Mijn missie met BLOOM is dan ook de stap naar (psychologische) begeleiding zo klein als mogelijk maken. Want mentaal welbevinden - persoonlijk, relationeel, professioneel  … -  is even belangrijk als fysieke fitheid en algemene gezondheid.
Bij BLOOM creëren we samen een veilig en steunende omgeving waar jij zaken rustig kan ordenen, ruimte geeft en een weg zoekt om verder te groeien.

Over mij: Inner_about

over mijn achtergrond

Opleiding en vormingen
2015-2017: Master Klinische Orthopedagogiek (Universiteit Gent)
2018: Krachtgerichte gesprekken (Guislain vormingscentrum)
2018-2019: Oplossingsgericht coachen (Korzybski Instituut)

2020-2021: Integratieve Creatieve Therapie Jaaropleiding (Educatieve Academie)
2022: Basisbehandeling bij eetstoornissen (Eetexpert)
2022: Body Image Intensive voor professionals (Blij Dieetvrij)
2022: Lichaamsgericht werken in de individuele praktijk (Educatieve Academie)

2022-2026: Postgraduaat integratieve psychotherapie (Educatieve Academie) 

Erkend Klinisch Orthopedagoog - visumnummer: 295258 
RIZIV-nummer: 
7-00680-48-000


Ook niet onbelangrijk: Als erkend klinisch orthopedagoog is er gedeeltelijke terugbetaling door sommige mutualiteiten.
• Christelijke Mutualiteit: formulier 
• Solidaris: formulier
• Vlaams en Neutraal Ziekenfonds: formulier
• 
Neutraal Ziekenfonds Vlaanderen: formulier
• Helan: formulier

over mij
persoonlijk

Soul Studio Shannen-159.jpg

Ik zou mezelf omschrijven als een 'spring-in-het-veld' en
een 'multi-passionate'.


Ik heb een grote liefde voor dieren, en de natuur is mijn tweede thuis. Ik ben zot op keramiek, en ben verzot op ontdekken en reizenIk ben poezenmama van mijn Britse korthaar, Cupcake. Mijn huis staat vol met planten en ik heb oog voor detail in mijn interieur. Ik leef me graag uit in krachttraining, pilates en hardlopen. Ik kan gedurende een periode een passie hebben, en daar voluit voor gaan, en tegelijkertijd boeit verandering mij ook, wat maakt dat ik vaak nieuwe wegen insla. Ik heb voeling met voeding, het klimaat en ecologie, en ik probeer mijn steentje ook bij te dragen daarbij.
Je kan mij op mijn vrije dagen terugvinden in de zetel met een goed boek, op een lange hike in de Ardennen, in het park met een picknick met enkele vriendinnen, op mijn snowboard in de bergen of ergens op een verre bestemming met mijn levensgezel (in Zuid-Amerika ben ik mijn hart verloren).

bottom of page