top of page

Droom Leef Geniet (UNLP) 2-daagse

Droom Leef Geniet (UNLP).✨ Zopas terug van een 2-daagse, een NLP ervaring-evenement rond persoonlijke ontwikkeling, doelen en een gelukkig leven.

Dit weekend bestond uit heel wat ‘uit-mijn-comfortzone’

(lees: bizarre)-activiteiten, visualisaties, ontroerende en prachtige live demonstraties. Enkele zaken die ik meeneem voor mezelf, maar ook in mijn coachingspraktijk: NLP (neurolinguïstisch programmeren) gaat - voor mij - over het herprogrammeren, of eerder het doorbreken van bestaande gekende paden, in onze hersenen, door eerder gekende paden te versterken, of nieuwe paden te creëren. Denk maar aan de bekende quote “Als je blijft doen wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg.” Ons brein is namelijk gek op automatismes, gewoontes, omdat dit efficiënt is. Dit ene pad, dat lange lange tijd vaak doorlopen wordt, is diep gegraven. Dit is eenvoudig, “de weg van de minste weerstand.” In NLP verwoorden ze hoe we in ons brein ‘ander DNA kunnen aanzetten’. We leren dus niet persé nieuwe zaken, maar we leren wel andere knoppen, andere processen in te zetten. Of het reeds zwakke pad vaker te bewandelen en zo te versterken. De technieken bestaan bijgevolg vaak uit het activeren van die reeds aanwezige paden of patronen of emoties. Zoals visualisaties waarbij je visualiseert welk gevoel je meer zou willen voelen (vb. passie, rust, plezier…). Dit gevoel kennen we, maar wordt te weinig geactiveerd. Tijdens de visualisatie roep je dit gevoel op, wanneer je dit voor het laatst voelde, hoe dit was voor je, in welke situatie, met wie, waar je dit voelt, … en kijk je naar het het nu, hoe is het voor je om je X te voelen, wat denk je, wat doe je, …Door jezelf de vraag te stellen ‘Welke emotie wil ik meer voelen?’, wordt dit DNA al aangesproken.

Daarnaast is het idee binnen NLP ook dat je een nieuwe persoonlijkheid, jouw versie 2.0, kunt ontwikkelen; waarbij het ‘nieuwe’ gedrag, de ‘gewenste’ patronen en vervolgens dit DNA jou richting geeft en jou stuurt, en dit jouw 2.0 persoonlijkheid wordt. Kortom, twee boeiende en krachtgerichte dagen, vol emotionele, prachtige, ontroerende, verrassende momenten.🙏

Single Post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page