Als er geen obstakels zouden zijn...


Vaak voel je of weet je wel wat je wil, wat jouw doelen zijn of hoe jouw toekomstbeeld eruit ziet. Maar er zijn vaak belemmeringen (zoals tijd, geld, verwachtingen van anderen...) die je tegenhouden om een eerste stap te zetten.

Deze belemmeringen zijn gedachten, geen feiten. Denken in belemmeringen en obstakels in plaats van denken in mogelijkheden en opportuniteiten brengen je geen stap dichter bij jouw doel. Integendeel.


Ik daag je uit in deze oefening. Ga rustig zitten, neem jouw tijd en jouw focus hiervoor. Neem een pen en papier, schrijf jouw toekomst op waarvan jij droomt. Schrijf daarna de zaken op die jou tot op heden tegenhouden om de stap richting dit doel te zetten.


Onderzoek deze. Is het waar? Wat gebeurt er als je dit gelooft? Welk gevoel krijg je hierbij?