Yoga, meditatie, mindfulness… zweverig?


Velen die bovenstaande begrippen horen denken meteen aan zweverigheid. Maar dit is het niet. Ik vergelijk het met een eenvoudige ‘aan- en uitknop’. Even alle focus op het nu, jouw ademhaling, jouw lichaam.

Hiervoor bestaan inderdaad heel wat cursussen en trainingen. Maar dit kan ook zeer eenvoudig, waarbij jij dagelijkse momentjes in jouw leven kan toepassen. Hieronder enkele herkenbare voorbeelden:

• Het checken van jouw mail en sociale media. Verstoort dit jouw moment aan tafel? Raak je afgeleid terwijl jij aan het sporten bent? Word hier even bewust van en maak afspraken met jezelf. Hoe vaak op een dag check ik mijn berichten; wanneer wel, wanneer niet?

• Jouw ontbijt. Je scrolt ondertussen op je smartphone, met de muziek op de achtergrond, je loopt nog even naar de koelkast om melk uit te halen, … Heb jij geproefd wat je eet? Heb jij genoten van je ontbijtje? Of was dit op automatische piloot? Sta even stil bij al jouw zintuigen terwijl je eet, kauw zorgvuldig en voed jouw lichaam (mentaal én fysiek).

Als life coach geef ik geen mindfulness-trainingen an sich, maar volg ik wel de meerwaarde van de principes om even stil te staan bij het hier en nu, het loslaten van het multi-tasken, het rushen van hier naar daar. Over deze meerwaarde, schrijf ik volgende keer meer. Veel leesplezier!

<